Home » Kampeerweekend

Elk jaar wordt tijdens het eerste VOLLE weekend van september een kampeerweekend georganiseerd. Het  kampeerweekend begint op vrijdag, dit betekent dat ook de vrijdag een septemberdag moet zijn!

Voor het weekend geldt aankomst op vrijdag, vertrek op zondag, maar eerder aankomen of later vertrekken is altijd een optie.

Deelname aan het kampeerweekend is altijd op eigen risico. Zorg voor een goede verzekering.

De locatie is elk jaar verschillend en wordt het voorafgaande jaar gezamenlijk bepaald door de deelnemers.

Het weekend kent een aantal vaste items zoals de koffieklets op vrijdagavond en de barbecue op zaterdagavond, maar niemand is verplicht hier aan deel te nemen. Vrijheid, blijheid is hier het motto.

Kampeerweekend 2019 is bekend!

Het kampeerweekend wordt altijd mede georganiseerd door een van de deelnemers, dit jaar zijn het Stefan Gustrau en Astrid Holl. Zij kozen voor

Camping Gut Wittscheid

Wittscheid 1

52396 Heimbach

Datum: vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september 2019

Kosten €50 per equipe (vrijdag tot en met zondag)

 

De camping .

De camping heeft helaas geen website!

Veel gasten van vorig jaar  hebben aangegeven om dit jaar eerder te komen en/of langer te blijven. 

Omdat de eigenaresse van de camping al op leeftijd is heeft ze aangegeven dat eerder komen of langer blijven NIET van te voren gereserveerd hoeft te worden. Bij aankomst geef je door dat je voor het Mostard weekend komt, en dan wordt je  doorverwezen naar het juiste kampeerveld! Houdt er echter wel rekening mee dat we op dit veld alle Mostard caravans moeten gaan plaatsen, dus mocht je er eerder zijn dan graag aanschuiven aan de Mostardjes die er al zijn zodat we voldoende ruimte overhouden voor alle gasten. Anders loop je het risico dat je toch moet opschuiven en dus je voortent etc. moet afbreken! Vanaf 1 september is een deel van de organisatie aanwezig om te helpen met plaatsen!

Ook voor dit jaar geldt dat alleen Mostard caravans worden toegelaten op het grote veld. Er is een klein veldje beschikbaar voor niet Mostard eigenaren.

 

Gebruik douches= €0,50. Dus zorg zelf voor voldoende €0,50 munten!

 

OMGEVING

Heimbach ligt aan  de voet van de Eifel. Dit betekent voor het aanrijden dat we niet met sterke hoogteverschillen te maken krijgen. Echter leent zich de omgeving wel voor het maken van mooie toertochten waarbij je wel het Eiffelgebergte verkennen kunt en dus wel met hoogteverschillen te maken krijgt. Dit levert natuurlijk mooie vergezichten op! De camping ligt op ongeveer 30 kilometer van Monchau, bij de meeste Nederlanders wel bekend. Ook de Rursee ligt in de nabije omgeving. Een schitterend watersportgebied waar men kan waterfietsen, zwemmen en evt. een bootje kan huren. Bij voldoende belangstelling kan zelfs een rondvaart geregeld worden (dit zal niet in het weekend zelf zijn maar voor de vroegkomers of langblijvers). Hierover te zijner tijd meer!

We hebben een groot veld kunnen reserveren aan een snel stromend riviertje de Rur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt besloten of er ruimte is om de oldtimers bij de caravan te plaatsen. Onder oldtimers wordt verstaan: auto’s van 30 jaar en ouder.

We hebben uiteraard weer de mogelijkheid voor een kampvuur.

Plaatsen toewijzen gebeurt op volgorde van binnenkomst. Wil je graag naast een bepaald iemand staan, spreek dan samen af en kom gelijktijdig aan, anders kunnen wij geen plekje naast elkaar garanderen.

Het veld is voor ons gereserveerd van vrijdag tot en met zondag. Mocht je langer willen blijven dan bestaat er een kleine kans dat je moet verkassen. In samenwerking met de camping proberen wij dit zo veel mogelijk te voorkomen.

 

 

Programma

Vrijdagavond 20.00 uur gezamenlijk koffie drinken en bijkletsen

Zelf stoelen en bekers meenemen.

Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd.

Voor de kinderen is er frisdrank

Zaterdag vanaf 11. 00 uur inloopdag en kofferbakverkoop

(Heb je nog oude (kampeer)spullen, Mostardspullen of dergelijke of zoek je iets? Dan is dit je kans om het te kopen of verkopen!)

Zaterdagavond 18.00 uur: BBQ ( denk hierbij wel aan je eigen BBQ, vlees, drank etc!!)

Zondag zullen de eersten inde loop van de dag al weer huiswaarts gaan.

Voor 2020 zijn wij uiteraard ook weer op zoek naar een leuke locatie!

Weet je een leuke locatie en lijkt het je leuk om samen met ons een keer een kampeerweekend te organiseren, dan kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier!

Zoals gebruikelijk wordt zaterdagavond tijdens de barbecue gezamenlijk de locatie voor 2020 bepaald.

 

Aanmelden kan van 1 juli tot en met 15 augustus  2019!